E-sports Betting

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef Bekir

E-sports betting och spel har under 2000-talet varit en av dom stora underhållningsfenomenen. Under det senaste decenniet har e-sport med hjälp av datorspel blivit en riktig pengamaskin. Årligen spenderas det miljoner på lag, prispengar och turneringar. Några kända e-psortslag har du säkert hört talas om. Samtidigt som sportens framgång och popularitet frodats så kommer det inte som en överraskning att betting följer med i dess fotspår. Som med alla andra sporter satsar man pengar på att ens favoritlag exempelvis ska vinna. En fråga som man dock ställer sig är, hur det egentligen funkar, vilka spel kan man satsa på. I denna artikel förklarar vi

Vad är och hur funkar E-sports Betting
i grunden är det konkurrenskraftiga och populära datorspel som är väl lämpade för att man ska kunna tävla mot varandra. Lagen består av spelare som tävlar mot varandra i arrangerade matcher och turneringar. Turneringarna kan äga rum på arenor fysiskt men även online.

Som nämnt tidigare har det blivit allt mer populärt med betting. Likt andra sporter har trenden att satsa riktiga pengar på att ett lag ska vinna matcher eller turneringar följt med.

Vinnande strategier

Strategierna bakom framgångsrik betting är i stort sett samma som betting för mer traditionella idrotter. Det handlar egentligen om att bedöma sannolikheten för att vad som ska hända d.v.s för vem som exempelvis ska vinna. Man får helt enkelt använda sig av ens kunskaper om sporten samt erfarenhet för att kunna bedöma risken. Till detta brukar man även göra research om lagen som ska mötas för att bilda sig en uppfattning om vem som har större sannolikhet att vinna. För att lyckas med e-sports betting är det även viktigt att man är bra på att räkna ut ROI (Return on Investment). Det är ett fundamentalt begrepp inom ekonomi och även e-sportsbetting. Esportlandet förklarar begreppet ROI mer djupgående. Du kan besöka deras hemsida för att läsa mer om e-sportsbetting.