Frågor och svar

Nedan har vi valt att samla de vanligaste frågor och svar som brukar komma i samband med att besökare kommer till miniräknare.se.

Är miniräknare.se gratis att använda? Självklart är miniräknare.se gratis att använda för alla. Vi vill att alla ska ha möjlighet att kostnadsfritt använda vår tjänst, det ska vara lätt att göra uträkningar.

Kan jag lita på att det blir rätt? Oavsett vilken uträkning du väljer att genomföra på hemsidan garanterar vi att det blir rätt. Vi har byggt en miniräknare som fungerar för alla behov och alltid lämnar ett korrekt svar.

Vilka beräkningar kan jag göra på hemsidan? Här kan du göra följande beräkningar:
– Räkna ut lön – Få snabbt fram timlön, dagslön, månadslön eller årslön.
– Räkna ut ränta – Vad kommer ett lån att kosta dig i form av ränta? Laborera med olika räntesatser.
– Bitcoin – Vad kostar det att köpa eller sälja Bitcoin med dagens värde?
– BMI – Är din vikt hälsosam? Få ett snabbt svar om du är underviktig, normalviktig, överviktig eller lider av extrem fetma.
– Lön efter skatt – Hur mycket kommer du att få kvar efter skatt av din lön?
– Procent – Räkna ut hur mycket rabatt en viss procentsats ger.

Förutom olika formler finns också en vanlig miniräknare på hemsidan med alla specialtecken som kan behövas. Den kan du använda om du själv har behov av väldigt specifika beräkningar.

Stämmer mitt BMI? Siffrorna du får ut på din BMI räkning är korrekt enligt formeln, utifrån hur du mår och vilket resultat du kommer fram till uppmuntrar vi alltid till att kontakta vården för att få korrekt hjälp utifrån dina personliga behov.

Är min ränta bra? När du räknar ut din ränta och vilken kostnad det hamnar på finns det många variabler att ta hänsyn till. Lånar du med eller utan säkerhet? Vår kalkylator hjälper enbart att visa den kostnad som kommer att uppstå.