Resa till Bilbao Spanien

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef BekirVi på miniräknare.se har haft turen att få uppleva många städer i olika länder.
En vacker stad vi även har planer på att åka till är Bilbao i Spanien. I denna artikel kommer vi att gå igenom vad som finns att göra i Bilbao, samt vilka sevärdheter man ska passa på att besöka medan man är i denna fantastiska stad.

Bilbao är en vacker stad med charmig prägel

Bilbaos Casco Viejo, är ett gammalt men väldigt vacker kvarter, som innehåller barer och fantastiska restauranger. Skulle vi försöka likställa det med något i Sverige, skulle vi kalla det för gamla-stan (Casca Viejo är dock mycket mer exotisk och vackert).  Staden har även en så kallad ”New town”, där man samlat attraktioner av högsta klass.  Det slutar nämligen inte här, för någon som är intresserad av konst så är Guggenheimmuseet ett måste. Byggnaden ritades av arkitekten Frank Gehry och invigdes 1997. Guggenheimmuseet är ett väldigt erkänt och vackert museum, beläget vid floden Nervion i stadens centrum. Museet har fasader i glas, titan och kalksten och har ett väldigt speciellt utseende. Guggenheimmuseet är även en känd turistattraktion, hit kommer människor från hela världen för att se detta unika konstmuseum.

Ta dig en bit utanför BilbaoVI rekommenderar definitivt att ta sig till till det kustnära landområdet Getxo. Här finns vackra sandstränder där ni kan ta långa sandpromenader. Självklart finns det restauranger alldeles i närheten där man kan ta en paus för att äta något gott. Promenerar ni över bron Puente Colgante finns även möjlighet att besöka det medeltida centrum som bland annat innehåller en gotisk katedral, spännande eller-hur!

Azkuna Zentroa

En annan populär sevärdhet som många anser vara ett måste när man ska resa till Bilbao Spanien är Azkuna Zentroa. Azkuna Zentroa är en av stadens mest unika byggnader där det även är fritt inträde. I denna byggnad finns allt möjligt. Under dessa 43 000 kvadratmeter hittar du allt från biograf till viner och restauranger. Om man väljer att titta upp ska det även finnas en genomskinlig takpol som man kan se underifrån. Bilbao har vackra byggnader samt en vacker struktur på många av sina byggnader samt museum.

La Ribera

Är du en mat-intresserad person , ska du definitivt besöka La Ribera. La Ribera är en av Spaniens största matmarknader. La Ribera består av en saluhall med två våningar, där all mat, är uppdelad efter råvara. Vi rekommenderar att man börjar på markplan där alla sorters fisk finns , och jobbar sig uppåt. Du kan köpa med mat, men det finns givetvis mindre restauranger, där du kan äta något gott på plats. 

Sammanfattning

Bilbao är en vacker stad med mycket historia och häpnadsväckande arkitektur. Det är nästan som ett kulturcentrum så många museum, och vackra handelsplatser det finns här. Restauranger kryllar det av, och det finns även fina strandområden man kan besöka och koppla av på. Sammanfattningsvis kan vi ju säga att om man planerar på att resa till Bilbao, så ska man absolut, försöka besöka någon utav platserna som vi nämnt ovan.