Tips när du ska lösa korsord

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef Bekir

Tips när du ska lösa korsord

Vi på miniräknare.se älskar att lösa korsord. Samtidigt har vi flera vänner och bekanta som också gillar att lösa korsord på fritiden men tycker det är så svårt. Med anledning av detta kommer vi i detta inlägg gå igenom några tips som kan hjälpa er bli bättre på att lösa korsord helt kostnadsfritt.

Ett stort misstag många nybörjare gör att lösa dom stora orden först. Börja istället med de korta orden. Försök göra så många som möjligt. Lättare att lösa två tre bokstäver än längre ledtrådar. Räkna även ut dom saknade bokstäverna. 

Använd er av en blyerts penna, misstag kommer hända, se till att du kan göra om och göra rätt. Det ni även kan göra är att om ni inte känner till dom akronymer som nämns, sök upp dom på nätet, eller använd er av en korsordshjälp på nätet. Ni kan även vässa era egenskaper vad gäller, namn på kända personer, stadsnamn eller kända platser. Korsordsskapare använder ofta samma ledtrådar, så ju fler du kan desto bättre kommer det att gå. Gör de korsord som du tycker mest om, finns intresset där blir det lättare att lösa dom. Du ska som nybörjare, börja med att lösa lättare korsord. Dessa finns i många stilar och svårighetsgrader. 


Daglig övning leder till ett bättre resultat


Practice makes perfect, övning ger färdighet. Lös korsord dagligen och ha tålamod. Denna princip gäller för allt i livet, spelar ingen roll vad du gör. Glöm inte ta pauser när du känner dig utmattad, hjärnan kan bli utmattad och trött, då behöver den få sin vila. Precis som med musklerna. Det är bara att fortsätta nästa dag, så blir det bättre. Älskar du korsord och har ett genuint intresse av detta så kommer det inte att utgöra något problem för dig.


Korsord på nätet

Det finns hur många korsord ute på nätet, vill du inte sitta med en tidning i handen, så är det bara att googla efter ett korsord. Det kryllar som sagt av dom. Har du svårt att lösa något av dom kan du använda dig av en korsordslösare. Den hjälper dig att hitta ord med saknade bokstäver. Det kan bli lätt att fastna i ett korsord. Gör du detta är korsordslösare ett perfekt exempel.

Hoppas att detta inlägg var till någon hjälp för er och att ni nu vet lite mer om hur ni ska gå tillväga för att bli bättre på att lösa korsord. Lycka till!