Utdelningsaktier

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef Bekir

Vad är utdelningsaktier?

Den senaste tiden har utdelningsaktier blivit alltmer populära.
men vad är egentligen utdelningsaktier?

När man köper aktier så köper man en del av ett företag.
Genom ditt köpande av dessa aktier, investerar du alltså i riktiga företag och blir på sätt sätt en delägare. Detta resulterar i sin tur att du får ta del av vinsterna som bolaget eventuellt gör framöver. Företagen delar ut en del av vinsten till aktieägarna. Köper du utdelningsaktier blir du en en av dessa ägare. Utdelningen kan variera då vissa bolag har högre utdelning än andra. 

Kombinera

I den bästa av världar ska man använda sig av flera strategier där man både får pengar i form av utdelning men även att det samtidigt ska ske en tillväxt, så utdelningen ökar år efter år. Investerar du på rätt sätt, kan du få passiva inkomster från utdelningar som levereras stabilt.

Vart kan jag hitta utdelningsaktier

Som med allt annat finns ganska bra information om utdelningsaktier på nätet. Vi på miniräknare.se brukar gå in på Avanza och Nordnet som tillhandahåller bra information om detta.

Är det något som är oklart, finns informationen ute på internet eller så kan du gå in på Avanza eller Nordnet som ofta har informationen du är ute efter när det kommer till aktier eller fonder. 

Läs på

Är det något som är oklart och som du inte förstår, läs på om det. För att investera i något är det viktigt att du själv förstår dig på det du ska investera i. Ska du precis börja investera i aktier, kommer det dyka upp många nya ord som du säkert inte förstår dig på eller hört tidigare. Ett tips är att gå igenom dessa ord och läsa på vad dom betyder för att bättre kunna bilda dig en uppfattning om vad du ska investera i.

Lyssna på poddar som har med aktier har att göra

Ett tips är även att lyssna på poddar som har med aktier att göra, då får du reda på vilka parametrar man kikar på för att kunna bilda sig en uppfattning om bolaget är värt att investera i eller inte. Vi på miniräknare.se lyssnar ofta på börspodden. Där har man hört begrepp som, P/E tal, börsvärde, direktavkastning etc.

Hoppas denna artikel var till någon hjälp, och att ni nu vet lite mer om vad utdelningsaktier är samt vad man kan göra för att förbättra sin kunskap om dom. Lycka till !