Vad är kryptovaluta?

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef Bekir

Vad är kryptovaluta?

Kryptovaluta är digital valuta som inte kontrolleras av en centralbank. Den skapas från datorkod och dess värde beror på hur mycket folk är villiga att köpa och sälja den för.

Den första kryptovalutan var Bitcoin, som skapades 2009 av en okänd programmerare som gick under namnet Satoshi Nakamoto.

Ethereum är en annan populär kryptovaluta som utvecklades 2015. Den har ett mer flexibelt programmeringsspråk (Solidity) än Bitcoin , vilket innebär att den kan användas för fler applikationer, där man kan utvecklar dappar (decentraliserade appar).

Blockchain-tekniken användes först som en redovisningsmetod för Bitcoin-transaktioner men nu undersöks den för att se om den även kan användas på andra sätt också, som att göra röstningen enklare och säkrare eller hålla reda på journaler.

Var kan man köpa kryptovaluta online

Det finns många sajter där du kan köpa kryptovaluta på nätet. Några av de mest populära är Coinbase och Binance. Binance erbjuder ett enkelt och användarvänligt gränssnitt med låga avgifter som gör det enkelt att köpa eller sälja Bitcoin, Ethereum, Litecoin och andra kryptovalutor när som helst på dygnet. Det stödjer också fiat-valutatransaktioner via bank.

Hur du kan skydda dina investeringar i kryptovaluta

Kryptovalutainvesteringar är mycket volatila och kan vara svåra att hålla reda på. Volatiliteten och komplexiteten på marknaden kan göra det svårt att veta vad man ska göra med sina investeringar i kryptovaluta.

Det finns några saker du bör tänka på när du investerar i kryptovalutor:

– Vad är risken?

– Vilka tokens investerar du i?

– Hur mycket pengar vill du investera?

– Hur länge kommer du att investera?

– Vilken är din investeringsstrategi?

– Har jag råd att förlora min grundinvestering

– När ska man ta ut vinst/profits

Sammanfattningsvis

Vi anser att krypto och blockchaintekniken kommer ha en stor del i framtidens teknik. Att investera i kryptovalutor kan vara extremt riskfyllt, man kan förlora allt, men med mer risk kommer även chans för större avkastning. I slutändan är det endast du själv som ansvarar för dina handlingar val. Lycka till med era kryptoinvesteringar och hoppas att detta inlägg var till någon hjälp.