Vad är smslån?

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef Bekir


SMS-lån är en form av lån för personer med lägre kreditvärdighet. För att få ett smslån måste du vara 18 år och ha ett svenskt bankkonto.

Kostnaden för ett smslån är vanligtvis ganska hög jämfört med andra typer av lån. Detta beror på att risken för långivaren är högre än med traditionella lån och att det är svårare för dem att få tillbaka sina pengar.

Hur kvalificerar man sig för ett SMS-lån i Sverige?

Berättigandet för SMS-lån baseras på följande:

– Den sökande ska ha ett svenskt personnummer.

– Den sökande måste vara 18 år eller äldre.

– Sökanden får inte ha försatts i konkurs av domstol samt måste sökanden vara fri från fri från betalningsanmärkningar

– Lånet bör inte överstiga 50 000,00 kr för att kvalificeras för ett smslån i Sverige.

Vad är skillnaden mellan ett svenskt smslån och ett vanligt lån?

Den största skillnaden mellan ett smslån och ett vanligt lån är att smslånet inte kräver att du har någon kredithistorik. Det betyder att du fortfarande kan få ett smslån även om du inte har någon kredithistorik.

3 Fördelar med ett SMS-lån

1. Smslån går snabbt och smidigt

2. Det finns inget behov av säkerheter eller kreditkontroller

3. Din ansökan behandlas ganska så omgående

Nackdelarna med SMS-lån

För det första behöver låntagaren vara 18 år eller äldre och ha ett svenskt bankkonto. För det andra behöver låntagaren ha en stadigvarande bosättning i Sverige och för det tredje behöver låntagaren ha en inkomst av anställning eller egenföretagande som når en viss tröskel. Räntorna tenderar även att vara väldigt höga vid sms-lån, vilket vi anser vara den största nackdelen med sms-lån

Slutsats

I Sverige är smslån ett populärt sätt för människor att få tillgång till lån. Lånen används ofta för att täcka oförutsedda utgifter. Sammanfattningsvis är SMS-lån är ett tidseffektivt sätt att låna pengar på och är populärt bland den svenska befolkningen. Det ska dock tas i beaktande att räntorna vid SMS-lån kan vara riktigt höga och svåra att betala av. Man ska med anledning av detta inte låna mer än vad man kan betala tillbaka.