Vad menas egentligen med digital marknadsföring

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef BekirDigital marknadsföring kan vara ett väldigt luddigt och svårt begrepp att förstå. Som tur är så kommer vi på miniräknare.se i detta inlägg att gå igenom vad digital marknadsföring innebär, samt ge lite tips på hur man syns bättre på internet. Vi på miniräknare.se har hållit på en del med digital marknadsföring.


Digital marknadsföring omfattar all typ av marknadsföring. Detta innefattar marknadsföring av produkter, tjänster och plattformar. Idag används digitala plattformar som sociala medier, hemsidor etc för att kommunicera med framtida och befintliga kunder.


Digitala marknadsförare har bland annat ansvar för att skapa varumärkeskännedom. De ansvarar även för leads-generering och driva prospect i köpresan. Det normala bukar vara att digitala marknadsförare använder sig av KPI:er (key performance indicators) och nyckeltal. Detta för att kunna mäta effekten av kampanjen. Några exempel på dessa är konverteringar och unika besök. 


Den digitala marknadsföringen riktar sig mot ett specifikt moment, med olika meddelanden som ska tilltala den målgruppen det är riktat mot. Man använder sig av olika typer av annonser. Sociala medie annonser och sökresultats-annonser är något som används frekvent. 


Företagets hemsida

Företagets hemsida är centrum för all marknadsföring. En hemsida ska representera varumärket, produkten och en tjänst på ett minnesvärt sätt. Samtidigt sätter sökmotorer som google krav på att hemsidor även ska vara, snabba, enkla att använda och mobil-vänliga. Allt detta för att kundupplevelsen ska var den bästa. Ett sätt att mäta de ovannämnda parametrarna på är att använda sig av Google Search Console.


Content marketing

Med content marketing man på att nå kunder genom användning av innehåll.
content (innehåll) publiceras oftast på företagets webbplats. Vanligtvis väljer man också att marknadsföra sig via sociala medie-kanaler. 


Tips – Skulle du vilja veta mer om digital marknadsföring och hur man syns bättre på google, så kan ni besöka en blogg som Marcus Sätherström driver. Där skriver han bland annat om ämnet.


Video

Youtube har på senare tid, blivit den näst populäraste sökmotorn. Många använder vänder sig till YouTube innan de fattar ett köpbeslut. Man kanske söker på en recension om produkten, och beslutar sedan om man ska köpa den eller inte. Det gör att YouTube blivit en viktig plattform att synas på. Plattformar där man kan driva videomarknadsföring är Facebook, Instagram och Tik-tok. Här kan man driva olika typer av videkampanjer.


SEO

SEO betyder search engine optimization. Det innebär att optimera webbplatsen så den rankar högre på sökmotorer som t.ex google. Ökar man rankingen är det högre chans att folk klickar på din webbsida och detta resulterar i sin tur att den organiska trafiken till din hemsida ökar. När det kommer till digital marknadsföring är enligt oss, SEO en av de viktigaste strategierna inom digital marknadsföring.