Vilken klocka ska man välja – att tänka på vid köp

Publicerad:

Uppdaterad:

Av Josef Bekir


Då vi på miniräknare.se är klockfantaster har vi i denna artikel gått igenom vad man bör tänka på vid köp. Klockor finns i alla prisklasser, och priserna kan skena iväg från 1000 kronor till 100 000 kronor ganska snabbt, beroende på vilken klocka man har ögonen på. 

Att tänka på vid köp av klocka

Vi anser att man alltid ska välja en klocka som på något sätt representerar en själv.
I detta avseende spelar priset faktiskt mindre roll, det viktigaste är att du köper den klockan som du trivs med att ha på dig. Välj en som som du tycker är snygg, och låt dig inte påverkas av andra tycker.  En annan viktig fråga att ställa sig är om du behöver alla dom olika funktionerna som klockar har. Dagens ”vanliga” mekaniska klockor har ett fåtal funktioner medan dom nya generationens smart-watches  även kallat digitala-armbandsur har väldigt många. Vårt råd är med anledning av detta att köpa en klocka som du känner att du kan få maximal användning av samt som du förstår dig på. 

Köp vid dyrare klockor

Vid köp av dyrare klockor som t.ex Rolex, Breitling och Omega ska man ha i åtanke att reparation och service blir dyrare. Med anledning av ovan, kan det vara bra att teckna någon typ av värdesaks-försäkring som skydd, då klockor över en viss summa, inte täcks av allriskförsäkringen (om du har en) i hemförsäkringen. Om något skulle inträffa, som t.ex rån, överfall eller att man helt enkelt blir av med klockan , är det viktigt att ha någon form av skydd på den som tryggar ersättning när olyckan är framme. Man ska även se upp för förfalskningar av välkända klockmodeller på marknaden. 

Vilket klockmärke ska man välja ?

Idag finns en massa klocktillverkare som gör fina modeller i flera prisklasser. Vill man ha en fin klocka som man kan bära i vardagen, är vårt tips, en Tag Heuer Aquaracer. Vi anser att dom gör prisvärda klockor som är bra och fungerar till dom flesta tillställningar.

Vintage Klockor – Kan vara en säker investering

Vintage klockor, som t.ex en rolex går oftast att sälja vidare om man skulle vilja det.
I osäkra tider kan klockan vara en investering som håller sitt värde. Submariner (Rolex) eller en Seamaster (Omega), brukar räknas till en av de mest klassiska. Klassiska klockor som dessa kallas för Vintage Klockor. 

Sammanfattning

Vi hoppas att denna artikel varit till någon hjälp och önskar er ett stort lycka till i ert sökande efter en klocka. Förhoppningsvis hittar ni den klockan som ni anser representerar er själva!